Как да се справим с вредителите в нашата къща и двор?

Как да се справим с вредителите в нашата къща и двор?
4 април 2023

 

 

КОВИД пандемията промени много нашия начин на живот и приоритети. Много от нас избягват шума и напрегнатия ритъм на големия град и предпочитат да прекарват все повече време във вили, къщи извън града или ваканционни имоти.

Животът в малките населени места или сред природата е прекрасен, но и е свързан с някои нетипични за градския живот неудобства. Ако доставката на стоки в малките населени места е лесно преодолим проблем, не така стои въпросът с предоставянето на някои специфични услуги.

ДДД услугата е специфичната услуга по дезинфекция, дезинсекция и дератизация на помещения или площи, известна още като услуга по пест контрол или услуга по контрол на вредителите, която се предоставя от лицензирани за тази дейност фирми. Но в някои малки населени места или във вили и къщи, извън населените места, борбата с вредителите се оказва предизвикателство, което сами трябва да посрещнем, било то поради ограничения достъп до нашия имот или поради натовареността на лицензираните за тази услуга ДДД фирми в нашия район.

Нашето законодателство позволява определени нискотоксични или безпестицидни препарати да се прилагат от непрофесионалисти. На пазара се предлагат такива препарати за борба с насекоми и гризачи, каквито са мухи, хлебарки, комари, кърлежи, дървеници, дървояди, плъхове, мишки и др., както и за обезвреждане на змии и гущери или за създаване на бариери срещу бездомни кучета и котки. Такива пест контрол продукти са изработени, за да се използват от потребителите за решаване на проблеми с вредителите, при стриктно спазване на дозировките и указанията за употреба, без да е необходимо задължително ползването на услугите на лицензирана за тази дейност ДДД фирма.

Ефективността при употребата на такива нискотоксички или безпестицидни препарати за непрофесионална употреба е свързано обаче с правилното им прилагане. Отговорният клиент знае, че трябва да спази всички инструкции за употреба на продуктите за борба с вредители,  но положителният ефект от прилагането на препаратите е свързан и с правилния избор на подходящия препарат, идентифициране на подходящите места за третиране, използването на точната дозировка на препарата, съобразяването с екологичните аспекти и с предпазните мерки за елиминиране на риска за хора и животни и др. 

С грижа за всички описани по-горе проблеми и рискове и за улеснение на потребителите в борбата им с вредителите, „Гарант пест контрол“ ООД създаде интернет магазина  „ДОМ БЕЗ ВРЕДИТЕЛИ“, който е достъпен на адрес: https://www.dombezvrediteli.com/

 

 

Какво ще намерите в „ДОМ БЕЗ ВРЕДИТЕЛИ“ на  https://www.dombezvrediteli.com/

  • Продукти с доказано качество и ефективност в борбата с вредители;
  • Екологични препарати, подходящи за работа от непрофесионалисти;
  • Достъпни цени и промоции;
  • Максимално добро и кратко описание на всеки отделен продукт;
  • Специално разработен план на къща, върху който простичко се показват рисковите места, където е необходимо да се приложи съответният препарат или да се заложат съответните капани или отблъскващи продукти – към момента се предлага като приложение към настоящото списание;
  • Интересен блог, в който ще намерите статии и коментари;
  • Лесен за запомняне телефон 0888 600 100
  • Експресна доставка в цялата страна на всички продукти и консумативите за тях.

Нашите специалисти са на разположение за съвети на телефон 0888 600 100 или на garantpest@gmail.com и office@garantpest.com