ХАРМОНИКС препарат срещу кокошинки

250,00 BGN
  • Марка: Bayer
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Предимства:

  • Бърз нокдаун ефект
  • Проникваща в праха формулация
  • Ефективен и към резистентните индивиди
  • Физически начин на действие; без химични вещества, не попада в обхвата на Регламент (ЕС)  № 528/2012 относно предоставянето на пазара и употребата на биоциди
  • Ефективен и към резистентните кокошинки

Червените акари (Dermanyssus gallinae), известни още като кокошинки са ектопаразити (което означава, че живеят и се хранят от своя домакин).
Те засягат домашните птици, както и други видове птици като например гълъби, врабчета и скорци. 
Считат се за паякообразни, а не насекоми. 
Не трябва да се бъркат с червените паякови акари (Tetranychus urticae), които са паразити, които живеят в градините и засягат определени растения и се считат за безобидни в сравнение с други видове акари. 
Тъй като се хранят с кръв, кокошинките обикновено нападат птиците през нощта. Те атакуват покрай гърдите и краката. 
Причиняват болка, сърбеж, краста, гнойни пъпки, хиперпигментация, загуба на перушина, изключителен стрес и намаляване на продукцията на яйца, особено когато кокошките са обезпокоени. 
В случаите на много тежко заразяване, кокошинките могат да причинят анемия, особено при младите пилета. 
Здравето на птиците може да бъде засегнато и индиректно, тъй като тези паразити са известни носители на болести като салмонелоза, птичи спирокатоза, рикетска шарка, японска речна треска, краста, скабиес, дерматит, сърбеж, Erysipelothrix rhusiopathiae и т.н. 
Макар, че са неспособни да живеят и да се размножават върху хората, известно е че кокошинките хапят хората (особено ако влязат в заразен кокошарник през нощта). Хапят също и видове бозайници (домашни любимци). 
Причиняват болка, раздразнение, сърбеж, дори дерматит и кожни лезии при по-чувствителните.

 

Описание:
Водоразтворим концентрат с физически начин на действие, ефективен срещу кокошинки (Dermanyssus gallinae) за използване в и около помещения за отглеждане на птици. 
Harmonix Red Mite ще улови също и други малки пълзящи насекоми.
Harmonix Red Mite осигурява гъвкавост, защото може да се използва на всеки етап от цикъла на отглеждане на птиците – преди зареждане на нова партида, при текущо почистване или за лечение на първите признаци на заразяване по птиците. 
Harmonix Red Mite може да се използва или като самостоятелна обработка или за ротация с конвенционални инсектициди.
С ограничения си остатъчен ефект, Harmonix Red Mite е идеалният продукт за производителите на яйца, тъй като няма риск от замърсяване на продукцията с химични вещества.

 

Начин на действие:
Продуктът представлява целулозен полимер, формулиран с разтворител (изопропанол), с качество за влагане в храни. 
При контакт с насекомо, разтворителят бързо се изпарява и полимерът образува концентриран линеен омрежен филм, който обездвижва и обвива плътно насекомото. 
В резултат на формирането на филма и обездвижването, насекомото умира. 
На практика, целулозният полимер представлява течен лепкав капан за вредителите. Ефективността на продукта в птицефермите е повишена поради способността му да прониква в дълбочина върху запрашени повърхности.

Указания за прилагане:
Продуктът се нанася чрез пръскане по повърхностите, като се използва подходяща механична, електрическа или моторна пръскачка, която може да произведе насочен (груб) спрей. 
Насочете спрея върху клъстери от кокошинки и пукнатини/прашни участъци, където обичайно се събират кокошинки.

1 л концетрат се разрежда с 7.5 л. вода, готовия разтвор е достатъчен за обработката на 200 кв. м., цялата туба от 5 л е достатъчна за обработката на 1000 кв.м.

 

Указания за употреба:
Измийте пръскачката с вода и детергент преди употреба. 
Когато използвате ръчна пръскачка, напълнете я с половината от необходимото ви количество вода, добавете съответното количество от продукта и долейте до крайния обем с вода. 
Затворете пръскачката и се уверете, че съдържанието е добре разбъркано преди употреба. Разклатете или разбъркайте отново преди пръскане, ако пръскането е прекъснато.
Напомпайте пръскачката и нанесете като насочен (груб) спрей с ниско налягане върху повърхности, пукнатини и цепнатини, където вредителите се крият или живеят. 
Насочете спрея върху клъстери от кокошинки и пукнатини/прашни участъци, където обичайно се събират кокошинки.
Направете обработката през тъмните часове от денонощието по възможност (около 2 часа след изключване на осветлението в сградата) за максимална ефективност.
Приложението трябва да се извършва до пълно омокряне на повърхностите. Абсорбиращите повърхности ще изискват по-високи разходни норми.
Препоръчва се повторно нанасяне на Harmonix® Red Mite 7-10 дни след първото приложение или когато вредителите се появят отново.
При по-високи нива на зараза се препоръчва още един цикъл от две третирания 7-14 дни след първите. 
За по-голяма ефикасност извършвете обработките по тъмно (2-3 часа след светлата част), тъй като тогава кокошинките са най-активни.

Остатъчно действие: 7-14 дни.

При използване на гръбна пръскачка, при ниско налягане, прилагайте на около 75 см от повърхността, която трябва да бъде третирана. 
Повърхността трябва да изглежда влажна веднага след нанасянето.
Да не се пръска директно върху животни или стоки в насипно състояние.

Внимание: 
Да не се пръска директно върху животни или стоки в насипно състояние.
НЕ ПРИЛАГАЙТЕ ДИРЕКТНО ВЪРХУ ЖИВОТНИ И ПТИЦИ. СЪБЕРЕТЕ ЯЙЦАТА, ОТСТРАНЕТЕ ФУРАЖИТЕ и не замърсявайте поилките и хранилките.
Измийте ръцете старателно след работа с продукта.
Използвайте само в добре-проветряващи се помещения.
Препоръчва се продуктът да се съхранява при температура между 5 и 30°C.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ОБЕЗВРЕЖДАНЕ
Не замърсявайте потоците, реките или други водоизточници с продукта или използваните опаковки.
Този материал и неговата  опаковка трябва да се изхвърлят по безопасен начин. Празните опаковки могат да съдържат запалими пари.

Активно вещество: Метил целулоза 35.57 g/l
Разтворима течност (SL), концентрат
Опаковка: туба 5 Л

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!